fejléckép

Blog

Szezonzárás

Az éves ciklus egy határköve, amikor befejezzük a kerti munkát a sok-sok gyönyörű csilivel. nem volt kellemes kitépkedni a földből az évelés reményével felnövekvő csilijeimet. De muszáj...

Fel kellett szednem a talajtakaró fóliákat, aminek a levét a meztelencsigák itták meg, mert genocidiumnként élhették meg. Bizony mindet eltapostam, ami a fóliára tapadt az áttelelés reményében.
Ma még fel kell szednem a csepegtető rendszert, remélem sikerül egy nap alatt megoldanom.

Bizony ez is nagy munka a számomra, több, mint egy hetes projekt volt amit más egy nap alatt röhögve megcsinált volna (és a többi csilis társam meg is tett).
Még van két rekesznyi feldolgozatlan csilim.
Aztán "csak" a szószokkal kell foglalkoznom, ami megint nagy attrakció lesz, mert hogyan főzzem a konyhában, ha szegény asszonykám köhögőrohamot kap a kapszaicin gőzétől. Ezért kifejlesztettem egy speciális szószkészítési módszert, ami nagyon jól működik (a Fekete Erő - egyre népszerűbb - szószom is ezzel készült).
De amit megfogadtam, azt betartom: jövőre kevesebb palántával megyek neki a szezonnak! A tömegtermelést meghagyom a jó erőben levő ifjú kollégáknak!
Az igazság az, hogy kicsit fáradt vagyok...

<< vissza a bloghoz

Fel↑