fejléckép

Kapcsolat

Rólunk helyett Jómagam


Mindig csodálkozom, amikor egy céges honlapra rákattanok, és azzal kezdi, hogy "Rólunk" meg efféle. Most őszintén: kit érdekel? Én egy árut, szolgáltatást keresek, és nem Nagy Bélát, aki ilyen ISO, meg úgy a vevőkért... maszlag a köbön.
Ezért tettem a magamról szóló infókat a végére. Fontosabb, hogy mit árulok, hol talál(sz) meg, mikor piacozom, mint az, hogy ki is vagyok én.
Valószínűleg azt mondod, hogy egy piaci kofa. És ebben igazad van. Talán árnyaljunk egy picit, ahogyan megkérdezték egy közösségi csoportban:
- Akkor most te vagy a Captain Kofa?
Azt válaszoltam, hogy igen.
Ami voltam: tengerészkapitány, ami vagyok: nyugalmazott tengerészkapitány, így a Captain Kofa teljesen helytálló. A tanult szakmámat még használom, két helyen is tanítok: oktatom a Vészhelyzeti és Biztonsági Tengeri Kommunikációt (GMDSS - Global Maritime Distress and Safety System), nagyjából azt, amit captain Schettino nem csinált, amikor a Costa Concordia zátonyra futott, és tanítok zömmel személyhajósokat IMO 1.13-as tanfolyamokon. (Pesten akkor piacozom, ha valamelyik tanfolyamra feljövök...) A hobbim (jelenleg) a csili, az étel is, a növény is, és legújabban a szószok, krémek, lekvárok, savanyúságok, mind a gyönyörűséges csiliből. Nem utolsó sorban a csili.lap.hu Startlap aloldal szerkesztője is vagyok.

Több honlapom van, jelenleg is az egyiket olvasod.
A Nagyszékely István honlapomat 1998 óta építem saját kezűleg. Ez átfogó képet mutat rólam. Megtudhatod, hogy több könyvet írtam, és megjelentek. Hogy tengerészként naplót írtam a hajókon, és ezeket oda is kitettem, olvasásra, de a Shipengine blogon folytatásokban közlöm őket. Ebben a blogban sok egyéb érdekes írás van, ha a hajózás érdekel, érdemes átböngészni.
Nagyon szeretek főzni. Így aztán logikus, hogy vannak főzős blogjaim, a legrégebbi a Seafalcon főz, de van blogom a kertemről és a kemencémről, és hogy ne lenne egy csilis blogom is ami a Port of csili hangzatos névre hallgat.

2016 júniusában kaptam meg az őstermelői engedélyem (0088421), augusztusban a kistermelőit (10T0525), azóta árulom a szószaimat. A piacozást hallatlanul élvezem. Ami az igazi öröm, hogy vannak visszatérő vásárlóim. Ez mutatja, hogy jó, amit csinálok. Vidéken, a Bakonyalján van egy parasztházunk, a kertjében annyi csilit tudnék termeszteni, hogy az skandallum, de be kell érnem egy kis fóliasátorral, és a körülötte levő kerttel, mert ugye meg is kell művelni!!!


Na, majd ha fiatal leszek, akkor majd az egész 5000 négyzetmétert bevetem csilivel!

 


Fel↑