A világ első számú Akai kézműves csiliszószai


Akai kézműves csiliszószok

Új termék!

Citromos, mentás, csilis szörp - legény a gáton
Kóstolja meg! Kiváló üdítőital készítéséhez, limonádéba, teába, ne habozzon kipróbálni az újat! Az üdítő szörpből ízletes, enyhén csípős ital készíthető jég és ásványvíz hozzáadásával.

    Általában főzött szószokat árulok. A főzés egy kicsit meglágyítja a végterméket. A kiegészítő zöldségek, gyümölcsök, fűszerek harmonizálnak a felhasznált csilipaprikák illat és zamatanyagával. Ha nem natúr terméket készítünk, akkor szükséges valami vivőanyag, ez csökkenti majd a csili vad forróságát A jó szószok jellemzője, hogy először az illat és ízvilág bontakozik ki és csak azután, pár másodperc késleltetéssel kezd el csípni egyre jobban és jobban a fejbúb izzadásától a csuklásig bezárólag.

    A csili erejét a kapszaicin nevű vegyület adja. A magyar azt mondja, hogy a csili csíp, az angol azt, hogy hot, azaz forró. Ez a jobb szó rá, ugyanis a meleg érző receptorokhoz kapcsolódik, és forró érzetet kelt.

    Az erősség mértékegysége az SHU azt mutatja meg, hogy a csilit hányszorosára kell hígítani cukros vízzel, hogy ne érezzük a csípősséget. A mi magyar cseresznyepaprikánk 2500 SHU-val bír, tehát nagyon gyengének számít a csili erősségi skálán, ahol a 2015-ös világbajnok a Carolina Reaper volt nagyjából 2.400.000 SHU-val!

    

Ha a csili túlságosan mar, akkor minél zsírosabb tejtermék a hatásos ellenszer!

Még véletlenül se használj vizet, az csak szétviszi a szájban a kapszaicint, és mindenütt fog csípni! Egy harapás vaj, egy korty tejszín, zsíros tejföl, vagy tej az, ami hatásosan oldja.

A kínálat alakulóban van, sok kísérletezéssel jár a saját szósz megalkotása. A termékeimet három kategóriába sorolom:

KISLEGÉNY A GÁTON  
Enyhébben erős
LEGÉNY A GÁTON  
Erős
NAGYLEGÉNY A GÁTON
Extra erős

 
 A címkéimet a Kisbéri Nyomda készíti

Kistermelő lévén az árukészletem korlátozott, valószínűleg nem tart ki a következő szezonig!

A címkére kattintva az adott termék oldalára jut!

  Citromos, mentás, mangós, chilis szörp   Almás, fokhagymás Habanero krém   Darált Habanero, ecettel és sóval

  Kislegény a gáton, sütőtökös Habanero szósz   Legény a gáton, enyhén füstös barbecue szósz   Akai Fűszeres - nagylegény a gáton   Akai erősítő - nagylegény a gáton   Egy karakteres, ütős, csiliszósz a Trinidad Scorpion erejével   7 Pod Brown és Habanero Brown csilikből készült szósz, szilvával és barna sörrel

A kóstolás folyamata Kisbéren a heti piacon:


kiválasztja az Akai Fűszeres szószt (nagylegény a gáton),

ropival belenyúl, megkóstolja,

meghökken,

és végül mosolyog!

Ímélcím, telefon, ahol megrendelhető: szekely9@gmail.com - mobil: 06-70 587-86-13