A világ első számú Akai kézműves csiliszószai


Barbecue szósz

Barbecue szósz

Legény a gáton


Barbecue - legény a gáton  Barbecue - legény a gáton


Kistermelői módszerrel, a konyhában...
    A szósz azoknak készül, akik grillezett finomságokat mártogatni akarják.
A szósz alapja természetesen a paradicsom, ez nálam házi paradicsomlé és házi kechup. A füstös ízt kétféle hozzávaló adja: a füstölt aszalt szilva és a házilag füstölt, őrölt Cayenne csili paprika. A másik karakteres összetevő az aszalt áfonya.
Mint minden hasonló szósz, ez is tartalmazza a mustárt, az őrölt fekete borsot, almaecetet, Worchester, és szójaszószt. Édesítő, cukor nincs benne külön, a házi szilvabefőtt leve tartalmaz némi cukrot.
Ebbe a szószba az a csili került, amit ősszel, a fagyok előtt zölden leszedtem, mindet ledaráltam és lefagyasztottam. Így van benne jelentős mennyiségben: Carolina Reapaer, Trinidad Scorpion, Trinidad Congo Red (zölden), Habanero többféle, Scotch Bonnet, Aji Amarillo...
Hőkezeléssel és Na-benzoáttal tartósítva. Felbontás után hútőszekrényben kell tartani és célazerű minél előbb elfogyasztani, és venni egy újabb szószt!
Az üres üvegeket 20 Ft.-os egységáron visszavásárolom!
Csípőssége a 10-es skálán:
Árak:
    40 gr-os tégely: 549 Ft.-
    100 gr-os tégely: 1099 Ft.-
    200 gr-os palack: 2099 Ft.-